Zdravilna drevesa v mariborskem Mestnem parku

S sprehodom med drevesi se lahko zelo učinkovito osvobodimo stresa in s tem poskrbimo za boljše fizično in duševno zdravje. Gozdovi in ostala naravna okolja se smatrajo za pomembne vire zdravja in lahko celo pomagajo pri preprečevanju bolezni. Najnovejše okoljske študije potrjujejo, da se lahko številni simptomi, povezani s stresom, obravnavajo in zdravijo s tem, da se povezujemo z naravo. Gozdne terapije imajo potencial, da pomagajo pri anksioznosti, depresiji, motnjah razpoloženja, sindromu izgorelosti, vseživljenjskem stresu in splošni kvaliteti življenja. Pokazalo se je, da gozdna terapija pomaga pri ljudeh s povišanim krvnim pritiskom, boleznih srca in ožilja, raku, bolečinah, izboljša nivo krvnega sladkorja, izboljša kognitivne funkcije in tudi imunske funkcije, potrjeno je hitrejše okrevanje po boleznih.

Gozdna terapija v svetu doživlja velik razcvet. Drevesa nam dajejo življenjsko energijo, ki nas zdravi, poživlja, pomlajuje. Človek s pomočjo narave najbolje doseže notranje ravnovesje.  Če nerazrešene stvari leta in leta samo potlačimo v sebi, lahko fizično ali duševno zbolimo. Stres danes velja za največjega povzročitelja bolezni, zato je tako pomembno, da ga sproti sproščamo iz sebe in  preprečimo, da zbolimo.To lahko zelo učinkovito naredimo s sprehodom v naravi. Narava je zelo pomembna za naše umske sposobnosti, izboljša lahko našo ustvarjalnost in razpoloženje.

Že Charlie Chaplin je rekel: »Ljudje preveč razmišljamo in premalo čutimo. Bolj kot tehnologijo potrebujemo človečnost. Bolj kot intelektualnost potrebujemo prijaznost in toplino.«. Še danes smo blizu tej resnici. Tudi Nikola Tesla, eden največjih umov človeštva, je dnevno prehodil 10 kilometrov. Izjavil je: »Če ne veste, kako naprej, opazujte naravo. Dala vam bo jasne odgovore in navdih.« Zgodovina nas uči, da so mnoge najboljše življenjske rešitve ljudje dobili ob drevesih.

Vsa drevesa imajo zdravilno energijo, ki blagodejno vpliva na naše telo in dušo. Nekatera med njimi pa imajo še posebno močno energijo. Ta nas v kratkem času napolnijo z notranjim mirom, veseljem, radostjo, če se le ustavimo ob njih in globoko zadihamo. V mariborskem Mestnem parku je kar nekaj takšnih mogočnih dreves s častitljivo starostjo, ob katerih človek začuti veliko spoštovanje do narave. Na sprehodu bomo obiskali bukve, borovce, zelo stari hrast v hrastovem drevoredu, mamutovec, platane. Ta občutek za vedno odnesete s seboj in korak za korakom izboljšujete svoje zdravje.

Vabljeni na obisk zdravilnih dreves po predhodnem naročilu na telefonu 040 271 170.