Mesečni zdravilni dihalni sprehod

Gozdovi in ostala naravna okolja se smatrajo za pomembne vire zdravja in lahko celo pomagajo pri preprečevanju bolezni. Gozdne terapije pomagajo pri stresu, depresiji, motnjah razpoloženja, sindromu izgorelosti in splošni kvaliteti življenja, pri ljudeh s povišanim krvnim pritiskom, boleznih srca in ožilja, raku, bolečinah, izboljšanju nivoja krvnega sladkorja, izboljšajo kognitivne funkcije in tudi imunske funkcije, potrjeno je hitrejše okrevanje po boleznih.

Gozdna terapija v svetu doživlja velik razcvet. Drevesa nam dajejo življenjsko energijo, ki nas zdravi, poživlja, pomlajuje. Človek s pomočjo narave najbolje doseže notranje ravnovesje.  Narava je zelo pomembna za naše umske sposobnosti, izboljša lahko našo ustvarjalnost in razpoloženje. Tudi Nikola Tesla, eden največjih umov človeštva, je dnevno prehodil 10 kilometrov. Izjavil je: »Če ne veste, kako naprej, opazujte naravo. Dala vam bo jasne odgovore in navdih.« Vsa drevesa imajo zdravilno energijo, ki blagodejno vpliva na naše telo in dušo, napolnijo nas z notranjim mirom, veseljem, radostjo, če se le ustavimo ob njih in globoko zadihamo.

Že znani grški zdravnik Hipokrat je svojim pacientom odrejal dihanje svežega zraka. Tudi mi se bomo tematsko vsak mesec spoznali z dihalno tehniko, izbrano za vsak organ, v katerem se takrat nahaja energija. Januarja in februarja bomo dihali za možgane, marca in aprila za ščitnico in obščitnico, maja in junija za pljuča in srce, julija za jetra, avgusta za črevesje, septembra za ledvice in nadledvično žlezo, oktobra, novembra in decembra pa izvajali vaje za noge in prizemljitev. Ta občutek za vedno odnesete s seboj in korak za korakom izboljšujete svoje zdravje.

Vabljeni po predhodnem naročilu na telefonu 040 271 170.