V naravi se vse odvija v ciklusih. Vsak dan, mesec in leto je energija v točno določenem organu in tudi bolezni tega organa se večinoma pokažejo točno v tem času. Vsi imamo svojo matriko zdravja. V njej so zapisi naših prednikov in zapis narave iz točno tistega trenutka, ko smo se rodili, kar vse vpliva na nas.

Na osnovi matrike zdravja (posebne numerološke tabele, matrike) lahko za vsakega posameznika na osnovi njegovega datuma rojstva izračunamo, kakšne so njegove predispozicije glede  zdravja v  posameznih življenjskih obdobjih in kateri so naši šibkejši organi. Vse je v številih. Na osnovi tega znanja lahko delujemo preventivno. Preventiva je vedno boljša kot kurativa. Ugotovimo, kje imamo neželene spremembe na ožilju – zožene arterije ali razširjene vene, kar poslabša delovanje posameznega organa in cirkulacijo krvi v njem. Tam je posledično več vnetij. Ko vemo, kateri so naši šibki organi, jih lahko okrepimo in telo postane močnejše kot celota in bolj zdravo. Vsi imamo določene predispozicije glede zdravja. Rešitve najdemo v uravnoteženem načinu življenja, dihanju, gibanju,  smehu, preživljanju časa v naravi, v prehrani, pitju vode, svežih sokov, zeliščih, začimbah, akupresuri itd. in s tem preprečimo večje zdravstvene težave. Glavni cilj matrike je izboljšanje zdravja.

Kje so največje prednosti matrike zdravja:

  • lažje in hitrejše diagnosticiranje,
  • delujemo lahko preventivno, okrepimo šibke organe in s tem preprečimo bolezni,
  • vzpostavimo ravnovesje in izboljšamo svoje fizično in duševno zdravje.

Najbolj pomembno je, da se zavemo, da lahko sami največ naredimo za svoje zdravje.Numerologija za zdravje  nam da natančen vpogled in točne odgovore, kje so vzroki za naše zdravstveno stanje.