Naše zdravje je tesno povezano tudi s prostorom, v katerem živimo. Po dolgoletni praksi vam lahko ponudimo energijsko čiščenje nepremičnin za novo, varno, učinkovito in trajno zaščito doma. Če se v svoji nepremičnini želite počutiti res dobro, vam to lahko zagotovi energijsko čiščenje nepremičnin. Vse tradicionalne kulture imajo in poznajo obliko tovrstnega čiščenja prostora. Je bistvenega pomena za energijsko vzdrževanje prostora, tako kot je fizično čiščenje pomembno za fizično vzdrževanje. Lahko ga razumemo tudi kot višjo raven čiščenja hiše. Nepremičnine imajo praviloma veliko vrednost in z energijskim čiščenjem le to samo še povečujemo.

Zakaj je potrebno tudi energijsko očistiti prostor? Energijsko se vse, kar se zgodi v ali na nepremičnini, zabeleži v stenah, tleh, stropu, pohištvu. Velik del življenja preživimo v domačih in poslovnih prostorih in vsi si želimo kvalitetnega bivanja v njih. Urejena nepremičnina je dober temelj za uspeh, zdravje in srečo. Poleg vzdrževanja reda in čistoče v njih je zelo pomembno tudi energijsko stanje nepremičnine, saj tudi to vpliva na naše počutje. Nikoli ne vemo, kaj vse se dogajalo v preteklosti za štirimi zidovi v stavbah, hišah, na zemljiščih. Vsako naše slabo razpoloženje, prepiri, jeza, žalost, se nalaga, občuti in shrani v prostoru. Ljudje to zaznavamo podzavestno. Najmočneje se v prostor vtisnejo dogodki, ki jih spremljajo močna čustva ali travma.

Kdo potrebuje energijsko čiščenje prostora? Prav vsi. Na svetu je zelo malo stavb, ki so tako dobro zasnovane, da ne potrebujejo rednega čiščenja prostora. Ljudje vedno bolj ozaveščajo, da bo energijsko čiščenje prostora v prihodnosti del njihovega rednega vzdrževanja stavb, tako da bo njihov življenjski prostor fizično, pa tudi energetsko čist. V ta namen je dobrodejno in priporočljivo občasno tudi na energijskem nivoju urediti in očistiti nepremičnine. S tem odstranimo iz njih ostanke starih energij in bivših lastnikov.

Energijsko čiščenje oziroma urejanje energijskega stanja nepremičnine lahko uporabimo tudi, ko se vselimo v novo nepremičnino ali pri prodaji, ko želimo povečati možnost njene prodaje. Z boljšim občutkom pri prodajalcih nepremičnin se poveča možnost prodaje in obenem so s tem ustvarjeni tudi pogoji za boljše bivanje in večje zadovoljstvo kupcev. Posebej je pomembno posvetiti pozornost nepremičninam, ki so daljši čas prazne in v katerih trenutno nihče ne prebiva. To je opazno pri prodaji, saj se velikokrat v njih nabere energija, ki kot nevidna sila odžene stran potencialne kupce. Če se nepremičnina ne proda več kot leto dni, je to vredno razmisleka.

Kakšna je razlika, če si sami naredite energijsko čiščenje ali če ga izvedemo mi? Razlika je v tem, da imamo dolgoletne izkušnje z nepremičninami in učinkovito znanje, ki prinaša takoj občuten rezultat. Gre za novo, varno, učinkovito in trajno zaščito nepremičnine. S klasičnimi metodami duhovnega čiščenja negativno energijo izganjamo in jo v najboljšem primeru le preženemo drugam. Z našo metodo pa negativno energijo (pre)transformiramo v pozitivno. Po čiščenju vas naučimo, na kak način tudi v prihodnje sami vzdržujete energijsko ravnovesje v svojih nepremičninah. Nepremičnina po tem ostaja stalno čista.

S celotnim postopkom energijske ureditve prostora se zagotovi odstranitev stare in pritok nove, sveže življenjske energije v prostor. Občutek spremembe je takoj opazen. V prostoru se opazi večja lahkotnost in pretočnost, takoj se lažje zadiha. Prostor zasije. Namen je zagotoviti najvišje dobro vseh sodelujočih – stanovalcev, prodajalcev, kupcev nepremičnine.

Plačilo: po dogovoru in po preverjanju energijskega stanja nepremičnine. Osnova je 1 EUR/m2 stanovanjske površine in 0,1 EUR/m2 za zemljišče.

Če bi želeli več informacij o energijskem čiščenju nepremičnin, vam lahko na mail pošljemo krajšo knjižico o tej tematiki. Pišite na duska@matrikazdravja.si