Avgust in črevesje

Narava ima svoje cikluse.

Avgust je mesec, ko pride energija v našem telesu v črevesje. Energija je količina toplote. Od nje je odvisno tvorjenje hormonov, širjenje ožilja, dobra cirkulacija… Vse bolezni so posledica energijske toplote. Opazijo in pojavijo se ravno v času, ko je energija v določenem organu.

Kot opažam že več kot deset let, se avgusta pri veliko ljudeh pojavijo težave s črevesjem. Sploh pri tistih, ki so rojeni v dnevih črevesja (vsak 3., 15. in 27. dan v mesecu), meseca avgusta, v letih 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, ali pa pri tistih, ki imajo za seštevek rojstnega datuma kot glavno težavo črevesje.

Kako lahko to spremenimo? S pravilno prehrano, različnimi zdravili oz. pripravki, čaji, različnimi terapijami ob določenem letnem času, akupresuro, z ljubeznijo in pozitivnimi čustvi, s katerimi ugodno vplivamo na širjenje celotnega ožilja.

Pred leti sem imela tridnevni post s korenčkovim sokom in takrat se mi je zdelo, da bi lahko kar nadaljevala tako še nekaj dni. Najbolj presenetljivo se mi je zdelo, da pri tem sploh nisem bila lačna. Res je dober občutek, ko narediš nekaj dobrega za svoje telo! Ko čisto drugače občutiš samega sebe…