Akupresura

Sorry, this entry is only available in Slovenian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Človeško telo je popoln stroj, ki se lahko sam regulira. Pomembno je, da pri tem upoštevamo naravna pravila glede prehranjevanja, dela in počitka. Ko kršimo ta naravna pravila, se v telesu ustvarjajo strupi, telo pa se jih poskuša znebiti. Zdravje je naša rojstna pravica, darovana od narave. Narava je tudi zagotovila v našem telesu »sistem« za vzdrževanje in tudi popravilo, ko je to potrebno.

Na voljo so nam različne metode za ohranjanje zdravja. Ena od njih je akupresura. Akupresura pomaga telesu v procesu zdravljenja vzdrževati vse organe in endokrine žleze v pravilnem stanju delovanja. To je »pomagaj si sam« terapija. Nauči nas, kako poslati življenjski tok, bioenergijo, v vse dele telesa.
Moto pri akupresuri je: če čutiš bolečino, pritisni nanjo.

Akupresura je najbolj dragocen Stvarnikov naravni dar človeštvu. Poznali so jo že pred 5000 leti. Akupresura pomeni umetnost zdravljenja bolezni z nanašanjem pritiska na določene točke s palcem ali topimi predmeti. Dokler se življenjski tok pravilno pretaka v telesu, ostane telo zdravo in v formi.