Ekoterapija

Za vse nas postaja vedno bolj pomembno, da se naučimo slediti naravnim zakonom življenja in narave. V zameno za to dobimo najpomembnejše darilo – zdravje. Modri ljudje in stara ljudstva so vedno delovali preventivno. Tudi mi lahko. Če kdaj, potem danes vidimo, da je zdravje res naše največje bogastvo. Samozdravljenje in skrb zase imata velik pozitiven učinek na zdravje človeka. Ljudje moramo v ohranjanje zdravja vlagati trud, si prizadevati zanj in upoštevati zdravilne energije, ki jih je v nas vsadila narava.

Ekoterapija je krovni izraz, ki se uporablja za naravne pristope k zdravljenju. Gre za zdravljenje z naravo. Naravo uporabljamo za in kot terapijo. Naravna terapija se imenuje tudi ekoterapija ali zelena terapija. Kakšni so njeni učinki? Ekoterapija ima pozitivne učinke na človekovo fizično in duševno zdravje. Z njo krepimo imunski sistem, sprostimo stres iz sebe, izboljšamo razpoloženje in splošno počutje, povečamo raven energije in vitalnosti, da nam nove moči in voljo za življenje. Izvajamo jo na izbranih lokacijah v naravi, ki imajo veliko zdravilno energijo. Vse tehnike samozdravljenja, ki jih boste spoznali na ekoterapiji, izhajajo iz narave in z njimi se lahko »resetirate«na vseh nivojih. Gre za preventivno in naravno medicino.

Kaj se bo dogajalo na ekoterapiji?
-opazovali bomo dogajanje v gozdu z vsemi svojimi čuti,
-izvedeli boste, kako dobiti največ zdravilnih učinkov iz narave in kako se povezati z vsemi njenimi bitji in elementi (zemlja, zrak, ogenj, voda),
-izvedli bomo najmogočnejše zdravljenje s prizemljitvijo in vajo za odstranjevanje negativne energije iz telesa,
-spoznali boste učinkovito antistresno akupresurno terapijo in točko v telesu, v kateri je zbranega največ stresa.

Namen ekoterapije je, da se bolj povežemo z naravo in preživljamo čimveč časa v naravnih okoljih. Ob tem se razvijajo tudi intuicija, domišljija in kreativnost. Izvedeli boste, kako dobiti največ zdravilnih učinkov iz narave in kako se povezati z vsemi njenimi bitji. Izvedli bomo najmogočnejše zdravljenje s prizemljitvijo in vajo za odstranjevanje negativne energije in stresa iz telesa. Z akupresurno terapijo, ki jo boste spoznali, si lahko pozneje vedno pomagate pri premagovanju vsakdanjega stresa in izboljšanju duševnega zdravja. Elementom gozdne kopeli bomo dodali naravne tehnike za izboljšanje zdravja. Naravo bomo doživeli in videli na nov način. Ekoterapija bo trajala okoli dve uri. Po njej boste polni energije in sproščeni, v vas se bo pojavil občutek lahkotnosti in svobode.

Narava je naš najboljši zdravnik“, je govoril že Hipokrat, ki slovi kot ena najizjemnejših osebnosti v medicini vseh časov. Spomnimo se, da je tudi Leonardo da Vinci, eden največjih genijev človeštva, navdih iskal v naravi. Gnala ga je silna želja po razkrivanju skrivnosti narave. Narava mu je bila učiteljica. Za navdih je priporočal sprehode čez polja, opazovanje igre oblakov in voda.

Informacije in naročila na telefonu 040 271 170 ali duska@matrikazdravja.si.

Kaj prinesete s seboj na ekoterapijo?

  • ležalko ali koco,
  • vodo,
  • po želji zaščito pred insekti,
  • udobna pohodniška oblačila in obutev.

Udeležba je prostovoljna in na lastno odgovornost.