Antistresna terapija

Stres je danes največji povzročitelj bolezni in zato je še posebej pomembno, da sami poskrbimo za sebe in svoje zdravje. Stres lahko odstranimo iz telesa tudi z akupresuro in tako izvajamo samozdravljenje. Z antistresno terapijo, ki se je naučite na delavnici in jo potem lahko sami izvajate doma, se zelo učinkovito spopademo s stresom in na enostaven način dobesedno resetiramo sami sebe. Terapija se izvaja s pritiski na akupresurni točki duše in točki zavesti.

Domovanje naše duše je v točki nad žličko v prsih, v višini bradavic. V primeru, ko smo ranjeni ali kako drugače prizadeti, pod stresom, bolečine pronicajo v dušo. Ta točka je običajno boleča. Ko duša začuti bolečino, se v glavi ustvari določen pritisk in vodstvo prevzame podzavest. Podzavest pa deluje nasprotno od zavesti in v primeru njenega predolgega delovanja prihaja do izgorelosti. Ko pritisnemo na točko duše, se bolečina porazdeli po celi duši. Podzavest namreč pobira informacije v duši, zato se je vredno potruditi, da v duši nimamo bolečin.Pri zadnjem paru akupresurnih stiskov si zamislimo realno srčno željo in ta se nam izpolni ob našem prizadevanju. Po opravljenih stiskih čutimo veliko olajšanje. Začenjamo se polniti z novo energijo.

Antistresno terapijo ponavljamo tako dolgo, dokler povsem ne odstranimo stresa in bolečine iz telesa. To traja pri vsakem posamezniku različno dolgo, odvisno od tega, koliko stresa se je akumuliralo v telesu. Pomaga nam v vseh stresnih življenjskih situacijah. Travme lahko doživimo glede zdravja, partnerjev, staršev, otrok, financ, ob smrti bližnjih, v službi itd. Po antistresni terapiji se počutimo kot nov človek, kot da smo se na novo rodili, da nastaja nova verzija nas samih. Občutek je božanski. Ozdravitev duše pomeni začetek zdravljenja telesa. Iz telesa odstranimo stres in stare čustvene travme. Ob izvajanju antistresne terapije je pomembno tudi to, da globoko dihamo.

Med točkama duše in zavesti se nahaja še naše bolečinsko jedro, ki ga prav tako lahko eliminiramo z akupresurnimi stiski.